Gość artur_n Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Witam, niestety stary TV odmówił posłuszeństwa więc byłem zmuszony do zakupu nowego TV. I tu mam pierwszy problem w sterowaniu przez HDMI. W starym zestawie wszystko działało mi z pilota programowalnego nc+ włączałem TV który po Aquos Link włączał kino domowe Sony na HDMI 1 i wszystko było ok. Niestety nowy TV Samsunga z uporem maniaka włącza kino domowe na złączu TV. Dodatkowo Smart TV nie puszcza dźwięku na kino, mało tego nigdzie nie puszcza dźwięku. Pytanie brzmi jak to mądrze podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Tak na moje wyczucie, to jak nie podasz modelu, to trudno będzie pomóc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Tylko informacyjnie. Przy Samsungu nie oczekuj, że przekaże sygnał AUDIO z wejścia X na wejście Y. Twórcy tych telewizorów nie wpadli na ten pomysł po dzień dzisiejszy. Możesz jedynie wysłać sygnał w formacie PCM i potem zamieniać go na inny (Menu Audio TV). Sytuacja dość dziwna bo TV obsługuje sam z siebie nawet DTS'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Czyli najlepiej puścić złączem cyfrowym z TV na kino a dekoder podłączyć z TV przez HDMI bezpośrednio? Kino chyba nie wspiera ARC więc najlogiczniej chyba połączyć TV z kinem optykiem. TV Samsung 50H6400 Kino Sony BDV-E380 Dekoder ESI-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi