Gość Matt_at Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 zainstalowałem dzisiaj najnowszy soft 8.3.0, wyczytałem że jest skrypt czuwający nad oscamem. Postanowiłem wyłaczyć oscama i sprawdzić czy się włączyć ale nie.... Dopiero później wyczytałem że oscam resetuje się jeśli nie znajdzie czytnika ma timeauty albo rejected. Stąd moje pytanie czy jest może skrypt który załóżmy co 5 lub 10 sekund sprawdzał czy oscam jest uruchomiony. Jeśli tak To Ok jeśli NIE to uruchamiał by go i zapisywałto w logu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Z tego co wiem ten skryp ma nieco inne przeznaczenie. O ile pamietam był jakis problem z AC3 przy przełączaniu kanałów i oscamem. Ten skrypt używa się chyba tylko gdy uzywamy ac3 To pytanie do tuxa , czy cos sie zmieniło w przeznaczeniu skryptu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Skrypt nadzoruje to co przytoczono wyzej. Z AC3 juz problemu nie ma. Co do sprawdzania czy oscam w ogole jezt uruchomiony to nie barzo wiem po co. Jeszcze nigdy nie ubilo mi oscama tak ze nie bylo go w procesach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matt_at Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 nie mam dostępu do tunera bezpośrednio a problem jest taki jak dodam readera to lubi się zawiesić oscam. żeby go wystartować wpisuje w konsoli "oscam" i fakt działa spowrotem.... dopóki nie zamkne konsoli. myślałęm że po zamknięciu konsoli taki srypt uruchomiłby ponownie oscama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 - wyłączanie oscama: /etc/init.d/softcam.sh stop - włączanie oscama: /etc/init.d/softcam.sh start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi