Gość djbowie Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam, bardzo proszę o w miarę prostą instrukcję zamontowania pendrive lub dysku w nbox 2850, freebox openPLi 821 by tux. Próbowałem wg tego sposobu ale chyba nie widzi pendrivea. 1. przez ftp wgrać plik updatev8test.tar.gz do katalogu root2. rozpakować przez terminal: tar -xvzf updatev8test.tar.gz -C /3. skasować plik przez terminal: rm updatev8test.tar.gz4. z terminala uruchomić komendę: system.sh5. następnie: inithdd6. dla potwierdzenia, że wiesz co robisz wpisz: a (Enter) b (Enter)7. po wszystkim masz wolne miejsce dla nagrań na sd2 więc..8. z terminala: tune2fs -L "records" /dev/sda2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 W najnowszym sofcie inicjacja HDD jest już w system.sh. Nie trzeba nic wgrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djbowie Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Ja mam 8.2.1 jest jeszcze nowszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Ja mam 8.2.1 jest jeszcze nowszy? Masz 8.2.1mod by tux z dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi