Gość zwierze Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Ogólnie są znane problemy związane z ostatnimi aktualizacjami... Po pierwszej dużej aktualizacji miałem problem z CEC który włączał telewizor na złe "wejście". Zostało to naprawione kernel-modules-cecold-gos. Dzisiaj zatwierdziłem kolejną aktualizację i znowu problem z wtyczką. Włącza ładnie tv ale go nie wyłącza. Nie wiem czy tak powinno być ale mam kolejno: kernel-modules-cec-gos 2.6.32.61.0214.02 kernel-modules-cec-gos 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-cecold-gos 2.6.32.61.0211.02 kernel-modules-cecold-gos 2.6.32.61.0217.01 Wszytko na zielono. Nie da się skorzystać z opcji delete, jakieś błędy wyskakują. Poza tym cały czas nie ma dźwięku na zewnętrznych głośnikach, o czym było już pisane, ale nie zaszkodzi napisać o tym ponownie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Odinstaluj z terminala pakiety kernel z opcją --force-depends i zainstaluj ponownie kernel-core-gos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedź. Przepraszam bardzo za głupie pytanie, ale mógłby ktoś napisać jakie kolejno komendy podać bo szczerze powiedziawszy nie wiem jak się do tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi