Jump to content

Nbox nie bootuje sie

Guest chomezski

Recommended Posts

Guest chomezski

Witam

Mam problem z bootowaniem tunera ADB5800. Od dnia mi sie wyświetla U-Boot 1.3.1 053. Spróbowałem na nowo wgrać OS ale jak włączam do prądu i trzymam POWER to wyświetlacz przeskakuje miedzy PROG i UBoot w kółko.

Czy ktoś sie spotkał z takim problemem?

Witam wszystkich nie chciałem zakładać nowego tematu gdyż mój problem jest zbliżony do kolegi ,z tym że u mnie jest tak iż włącza się wyskakuje plansza TRWA GENEROWANIE KLUCZY SSH na wyświetlaczu NBOX i tak stoi nic się nie dzieje cały dzień tak jest co może być tego przyczyną ,dodam iż obojętnie jaki soft wgram jest identyczna sytuacja kondensatory sprawdzone wszystkie ok czy ktoś pomoże :(

• 2 months later...
Guest dave1988

Witam, również miałem taki problem, z tego co pamiętam zrobiłem system od nowa, czyli:

- nowa karta SD (właczam system przez usb) -> formatowanie partycji na czysto, -> instalowanie systemu,

O ile się nie mylę pewnie zle wypakowało ci archiwum tar.gz z systemem.

Sprobój zrobic wszystko od nowa powinno ruszyć.

Pozdrawiam, Dawid.

• 3 weeks later...
Guest JarlCarmen

Mam ten sam problem po wgraniu nowego nanda z strony głównej. NBOX nie wstaje, wyskakuje  err' i zawiesza się przy generowaniu kluczy ssh.

Po restarcie ładuje logo +  err' i nic wiecej. U znajomych na tunerach ten sam objaw. Ktoś wie jak temu zaradzić ?