Guest FIL Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Witam Czy da rade głośniej dać kanał z ac3 niż przyciskiem głośności bo jest cicho a głośność na maxa już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest admiro Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Pierwsza rada która mi przychodzi do głowy, to zwiększyć głośność w telewizorze/amplitunerze :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Czy da rade głośniej dać kanał z ac3 niż przyciskiem głośności bo jest cicho a głośność na maxa już. Ogólnie rzecz biorąc: nie. Przynajmniej na razie nie spotkałem żadnej wtyczki, która pozwoli zwiększyć głośność ponad ustalony poziom max. Zakładam, że Downmix AC3 włączyłeś? Natomiast tak całkiem, to może dałoby się coś zrobić, tylko nie wiem jak głęboko trzeba grzebać w źródłach i nie wiem czy warto. Podczas downmiksu (jak to będzie po polsku?) 5-6 kanałów AC3 sumowanych jest do dwóch kanałów stereo z odpowiednimi współczynnikami. Współczynniki są (powinny być?) przesyłane w strumieniu AC3, ale np. ffmpeg umożliwia zmianę tych współczynników, więc MOŻE też da się zmienić je w E2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest FIL Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Już udało mi się nie w nbox ale udało się aby było głośniej bo miałem głośniki max a strasznie cicho było dziękuje za rady :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts