bogdanm Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Moim boxem jest VU+ zero czyli box z e2. Przyznam się ze jestem laikiem w tym temacie i jak wielu znalazłem oscam i cfg pod niego ale jak u wielu odrazu jest masa problemow: Ogólnie to potrzebuje oscama który by czytał kartę Redlgiht [ provider 43800 ] w slocie oraz by działał cs po clini [ protokole cccam ]. A wiec: - może ktoś ma cfg pod co szukam i się podzieli - może ktoś poprowadzi mnie jak to wszystko ustawić by śmigało - w tym znalezionym cfg pod nc+ seca zacząłem zmieniać cfg pod cs [ widzi server ale jak chce oglądać to mam takie coś (dvbapi) Demuxer 0 no enabled matching ecmpids -> decoding is waiting for matching readers! - nie wiem co robie zle ? Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quell Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Nie chciałbym wychodzić przed szereg ale chyba pomyliłeś forum, tutaj nie znajdziesz informacji o VU+. Aczkolwiek znajdziesz sporo wiedzy ogólnie o E2 i Oscamie. Potrafisz edytować i wgrać do boxa przez ftp (np. Total Commander) pliki oscam.conf czy oscam.server? P.S. Nie wiem w jakim języku pisałeś ale jest daleki od polskiego, szanujmy kulturę języka. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanm Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 1} Jeśli chodzi o pisownie: - nie rozumiem czemu na tym forum nie możecie zrozumieć ze ktoś mieszkał jak ja włoszech a teraz mieszka w PL i ma problemy z językiem ? - do poprawy używałem automatycznego poprawiania w chrome 2} Jeśli chodzi o oscam i i post kolegi Quell - wcale nie pomyliłem bo widzę tutaj ze w nbox jest tylko oscam chyba używany bo nie widzę innych camów a enigma tam i tu ma wiele wspólnego. - już mi śmiga karta myślę ze tak na 70% bo szeregu opcji nie używam w cfg [ bo nie wiem jak to najlepiej ustawić ] NP: = jeden kanał wymaga zdjęcia pinu; = nie wiem jak wygląda wpis do wymiany w cachex = nie wiem jak zrobić prio np w sky germany gdzie jest kilka providerów tak samo jak w pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Mały offtopic: Potrafimy zrozumieć, ale również Ty musisz zrozumieć, że na polskim forum 99% użytkowników to Polacy i oczekujemy od nich poprawnego korzystania z języka polskiego (lub ew. angielskiego). Więc może zamiast oczekiwać, że się domyślimy, że mieszkałeś poza krajem, po prostu umieścisz na przyszłość tę informację w swojej stopce. Chyba się zgodzisz się, że to ułatwi komunikację. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi