Guest cityboy Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Witam Na wstępie napiszę ... mam problem w odtwarzaniu tv przez sieć lan. Cała instalacja wygląda tak... tuner uhd88 z podłączonymi 2ma głowicami do konwertera. Podłączony kabel LAN do routera tl-wdr3600 a od niego wi-fi na cały domek. Działam na Dell E6500 ( system Yosemite 10.10.2) i VLC najnowsze pod macosx. Jak chcę coś obejrzeć a TV jest okupowany to jest to jedyne wyście ... odpalam openwebif uruchamiam stream na vlc i obraz przez około 10s jest ok a potem włazi pixeloza ... koszmar. Jesz jakieś lekarstwo na to czy wymiana tunerka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wrybka Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Nie jestem ekspertem ale może masz problem z drugą głowicą na uhd. Dość częsta przypadłość tego tunera. Sprawdź czy to się dzieje oglądając ten sam program co klient na TV. Jeśli tak to szukaj przyczyny w ustawieniach vlc. Jeśli pikseloza na kompie występuje na innym kanale niż ten który wyświetla się na TV to być może winowajcą jest drugi tuner (głowica) w uhd. Na kanałach sd też jest ten problem czy tylko na hd? Pomijając kwestie streamowania po lanie. Sprawdź sam tuner uhd nagrywając coś a w tym samym czasie skacząc po innych kanałach. Jeśli są problemy z obrazem to już wiesz co jest przyczyną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts