Gość cityboy Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam Na wstępie napiszę ... mam problem w odtwarzaniu tv przez sieć lan. Cała instalacja wygląda tak... tuner uhd88 z podłączonymi 2ma głowicami do konwertera. Podłączony kabel LAN do routera tl-wdr3600 a od niego wi-fi na cały domek. Działam na Dell E6500 ( system Yosemite 10.10.2) i VLC najnowsze pod macosx. Jak chcę coś obejrzeć a TV jest okupowany to jest to jedyne wyście ... odpalam openwebif uruchamiam stream na vlc i obraz przez około 10s jest ok a potem włazi pixeloza ... koszmar. Jesz jakieś lekarstwo na to czy wymiana tunerka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nie jestem ekspertem ale może masz problem z drugą głowicą na uhd. Dość częsta przypadłość tego tunera. Sprawdź czy to się dzieje oglądając ten sam program co klient na TV. Jeśli tak to szukaj przyczyny w ustawieniach vlc. Jeśli pikseloza na kompie występuje na innym kanale niż ten który wyświetla się na TV to być może winowajcą jest drugi tuner (głowica) w uhd. Na kanałach sd też jest ten problem czy tylko na hd? Pomijając kwestie streamowania po lanie. Sprawdź sam tuner uhd nagrywając coś a w tym samym czasie skacząc po innych kanałach. Jeśli są problemy z obrazem to już wiesz co jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi