robert_cz Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Tak sobie pomyślałem, że może warto by z rootfs wyrzucić do opcjonalnych paczki odpowiedzialne za obsługę DVD fizycznego i plików ISO. Postanowiłem potestować i wymusić odinstalowanie paczek: libdreamdvd - 0.0.4 libdvdnav - 4.2.1 libdvdread - 4.9.9 Dam znać czy "popsuje" to stabilność systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 I jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Słabo: /usr/bin/enigma2: error while loading shared libraries: libdvdnav.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory /usr/bin/enigma2: error while loading shared libraries: libdvdread.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory /usr/bin/enigma2: error while loading shared libraries: libdreamdvd.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory Chyba to temat dla jakiegoś programisty jednak :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Słabo: /usr/bin/enigma2: error while loading shared libraries: libdvdnav.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory /usr/bin/enigma2: error while loading shared libraries: libdvdread.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory /usr/bin/enigma2: error while loading shared libraries: libdreamdvd.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory Chyba to temat dla jakiegoś programisty jednak :-( Po prostu enigma2 zależy od tych bibliotek i tyle. Pytanie czy da się ją przekompilować bez tych zależności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 nie, bonie można wyrzucać aczek kosztem ograniczania funkcjonalności. Co innego jest przeniesienie do opkg. Każdy może sobie doinstalowac i użyac a co innego okrojenie system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 nie, bonie można wyrzucać aczek kosztem ograniczania funkcjonalności. Co innego jest przeniesienie do opkg. Każdy może sobie doinstalowac i użyac a co innego okrojenie system. Wstępnie myślałem nie o zmniejszeniu funkcjonalności, tylko o wydzieleniu obsługi DVD do osobnej opcjonalnej paczki, ale za słaby do tego jestem. ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi