robert_cz Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Czy dałoby się dokompliować wersję gstreamer-gos-tools z opcjami debug? Bo aktualnie dają taki błąd: GraterliaOS:/hdd# gst-launch --gst-debug-help Error initializing: Unknown option --gst-debug-help Wydaje mi się, że to problem nie dokompilowanego debugu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 debug spowalnia wszystko. Proponuję, abyś sobie zbudował środowisko programistyczne i skompilować co tam potrzebujesz z debugiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_cz Posted January 26, 2015 Author Share Posted January 26, 2015 dopiero się uczę, mam śroodowisko zrobione, ale mi coś nie idzie :-( Oczywiście się z Tobą zgadzam, że do release nie ma sensu dodawać funkcji na co dzień nie potrzebnej, ale taka paczka do testów by się przydała, a samemu mi na razie nie wychodzi. Ale skoro odpowiedziałeś to Cię o coś zapytam: Gstream działa na pluginach, jak on sobie radzi z wywołaniami z OpenPLi bo nie ma wtyczek od mpeg2 i mpeg4 nie znalazłem? [Aktualizacja 1] Ale jak by podzielić paczkę na gstreamer z bibliotekami potrzebnymi OpenPLI i gstream-tools, narzędziami do testowania (tak jak proponowałem tu: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,2078.0.html), (już podzielone) to w tej drugiej do tych narzędzi można by dokompilować debug? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts