krempla Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Witam Wczoraj do Esi88 wgrałem najnowszy system core. Po aktualizacjach z OPGK wszystko, co chciałem mieć mam i tunerek chodzi bardzo płynnie i szybko. Niestety mam pewien problem. Tuner przejmuje sterowanie telewizorem poprzez Bravia Sync. W opisie na pasku info w tv pojawia się opis tunera jako DUCKBOX i w żaden sposób nie mogę na pilocie od tv np. wcisnąc opcji obrazu itp. Musiałem wyłączyć tę funkcję w tv, ale teraz nie mogę włączyć lub wyłączyć odbiornika za pomocą HDMI CEC. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że w/w zjawisko powstało po tym, jak wcześniej odłączyłem sagemcoma z prądu i od tv, podłączyłem ADB BSKA (porównowywałem jakość obrazu między odbiornikami) i po ponownym podłączeniu esi zaczęły się dziać te dziwne rzeczy. Sony w905 pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zainstaluj sobie na esi stary moduł CEC do kernela. Wtedy działa tylko wysyłanie komend, cała reszta komunikacji CEC jest wyłączona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krempla Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 ok, ale czy mam zrobić nakładkę, czyli zainstalować tę starszą wersję o której piszesz na tę która jest teraz zainstalowana, czy usunąć tę, którą mam teraz? Przyznam, że znam tylko podstawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Też bym musiał zajrzeć w skrypty startowe, żeby się upewnić, bo zmieniało się troszkę, ale ostatnio było tak, że jeżeli zainstalujesz old_cec, to przy stracie systemu własnie ten moduł jest ładowany i aktywowany. Nowy moduł cec leży w /lib/modules, ale nie jest ładowany dopóki nie odinstalujesz starego. Natomiast wtyczka sprawdza jaki moduł jest załadowany i zależnie od tego co wykryje zmienia swoje działanie. To tak w skrócie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krempla Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zainstalowałem (old version) - jest ok! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi