soltys_83 Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Witam! Wczoraj wgrałem czystą graterlię do mojego białaska (5800). Wcześniej zmieniłem u-boot na b4t. Poprzednio nbox był podpięty poprzez scart, a w systemie ustawiłem rgb. Teraz na tych ustawieniach mam ciemność, działa tylko cvsb (ale w tym ustawieniu jakość obrazu jest masakryczna, choć wcześniej i na rgb obraz lekko skakał). Zastanawiam się, czy problem leży w zmianie u-boota, czy też muszę coś doinstalować/zmienić w konfiguracji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Nie wiem w czym ogólnie jest problem, ale przed chwilą zaktualizowałem mojego 5800SX do najnowszej wersji w gałęzi TEST i na szczęście u mnie tryb RGB ciągle działa. Ufff... PS. Uffff, bo kiedy ostatnio testowałem 2850ST, to zmiana CVBS/RGB nie dawała nic i dlatego 5800SX jest obecnie jedynym odbiornikiem poprawnie działającym w trybie RGB z moim wiekowym philipsem crt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soltys_83 Posted December 5, 2014 Author Share Posted December 5, 2014 u mnie też po 2 czy trzech restartach zaczęło działać :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts