soltys_83 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Witam! Wczoraj wgrałem czystą graterlię do mojego białaska (5800). Wcześniej zmieniłem u-boot na b4t. Poprzednio nbox był podpięty poprzez scart, a w systemie ustawiłem rgb. Teraz na tych ustawieniach mam ciemność, działa tylko cvsb (ale w tym ustawieniu jakość obrazu jest masakryczna, choć wcześniej i na rgb obraz lekko skakał). Zastanawiam się, czy problem leży w zmianie u-boota, czy też muszę coś doinstalować/zmienić w konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Nie wiem w czym ogólnie jest problem, ale przed chwilą zaktualizowałem mojego 5800SX do najnowszej wersji w gałęzi TEST i na szczęście u mnie tryb RGB ciągle działa. Ufff... PS. Uffff, bo kiedy ostatnio testowałem 2850ST, to zmiana CVBS/RGB nie dawała nic i dlatego 5800SX jest obecnie jedynym odbiornikiem poprawnie działającym w trybie RGB z moim wiekowym philipsem crt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys_83 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 u mnie też po 2 czy trzech restartach zaczęło działać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi