Gość kgb Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Po aktualizacji OS (nbox recorder BSLA) do najnowszej wersji mam taki objaw: - ustawiam na HDMI 1080p/1080i - wszystko pięknie działa do momentu aż wyłączę dekoder (stand by) - włączę dekoder - komunikat strojenie nieudane - zmieniam ustawienia A/V na SCART - obraz wraca, przełączę na HDMI - obraz jest. Przejdę do trybu czuwania i włączę dekoder ponownie - znowu strojenie nieudane - i tak w koło. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Problem podobny do tego: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1737.0.html. Na moim BSLA niczego podobnego nie zauważyłem. Ale moje BSLA ma głowicę i panel czołowy z BZZB, więc już nawet nie jest to BSLA. Poza tym akurat ten model działa u mnie na SCART... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kgb Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Ratuję się na razie tym, że wciskam @ x2 co przełącza mi źródło pomiędzy scart a hdmi, ale rozwiązania nie znalazłem na ten moment. p.s. czy wie ktoś jak zdefiniować, żeby @ ustawiała tryb 1080p a nie 720p? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbych0 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Mi pomogło, reset tunera i wyjęcie wtyczki z prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 p.s. czy wie ktoś jak zdefiniować, żeby @ ustawiała tryb 1080p a nie 720p? Jeżeli używasz AB to w tym fragmencie: elif pname == _("Switch to SCART/HDMI"): from Screens.InfoBar import InfoBar if isinstance(self, InfoBar): #print '****** videomode ******' port = config.av.videoport.value #print 'actual port = ', port from Plugins.SystemPlugins.Videomode.VideoHardware import video_hw if port == 'HDMI': port = 'Scart' mode = 'PAL' rate = '50Hz' config.av.videoport.value = port config.av.videomode[port].value = mode config.av.videorate[mode].value = rate config.av.save() video_hw.setMode(port, mode, rate) else: port = 'HDMI' mode = '720p' rate = '50Hz' config.av.videoport.value = port config.av.videomode[port].value = mode config.av.videorate[mode].value = rate config.av.save() video_hw.setMode(port, mode, rate) self.session.open(MessageBox, 'Videomode changed to ' + mode + ' at ' + rate + ' on ' + port, MessageBox.TYPE_INFO, timeout=3) no_plugin = False trzeba zmienić 720p na 1080p. Jeżeli nie używasz AB, to masz taką samą funkcję w InfoBar.py. Ogólnie powinno zostać jak jest, bo 720p obsłuiguje każdy (?) sprzęt, a 1080p niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kgb Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 thx @mickey. Pomogło wyłączenie z prądu na chwilę nboxa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gwozdziu Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ja miałem strojenie nieudane i pomogła wymiana głowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 thx @mickey. Pomogło wyłączenie z prądu na chwilę nboxa :) Mam dość silne obawy, że to jest chwilowe przypudrowanie sy^H^H objawów choroby. I życzę Ci, bym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kgb Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 jaką chorobę masz na myśli konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 jaką chorobę masz na myśli konkretnie? siadająca elektronika w nBoxie. Przy takich objawach ja bym go niósł do sprawdzenia do dobrego fachowca, zanim szkody będą na tyle duże, że ich usuwanie będzie niemożliwe lub nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi