JaGrab3 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam, od jakiegoś czasu w logu zaczęły pojawiać się takie wpisy na proxy readerach, podczas standby tunera. Wyłaczyłem keepalive ale nadal jest to samo, czy to jest problem od którejś wersji OSCAM? Obecnie mam : version 1.20-unstable_svn, build r9973 (sh4-linux-qboxhd-stapi-multipatch_v4-revert9832_9844-nolibusb-phoenix-nodebug-nowebif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam, od jakiegoś czasu w logu zaczęły pojawiać się takie wpisy na proxy readerach, podczas standby tunera. Wyłaczyłem keepalive ale nadal jest to samo, czy to jest problem od którejś wersji OSCAM? Obecnie mam : version 1.20-unstable_svn, build r9973 (sh4-linux-qboxhd-stapi-multipatch_v4-revert9832_9844-nolibusb-phoenix-nodebug-nowebif connectoninit powinieneś uaktywnić. keepalive dla protokołów newcamd524 i newcamd nie jest obsługiwane, więc dobrze, że keepalive usunąłeś. i to by było na tyle. jeśli to zrobisz, a problem będzie nadal występował, to będzie znaczyło że albo ktoś coś "gmera" po drugiej stronie kabelka albo ew. błąd jest zawiniony przez jego oscama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 connectioninit mam: poniżej konfiguracja readera: [reader] label = cyfra+ protocol = newcamd device = x.x.x.x.x key = 0102030405060708091011121314 user = xxxxxx password = xxxxxxxx inactivitytimeout = -1 connectoninit = 1 fallback = 1 caid = 0100 ecmnotfoundlimit = 5 ecmwhitelist = 0100:64 ident = 0100:000068 group = 1 emmcache = 1,3,2 keepalive = 0 mgclient = 1 reconnecttimeout = 60 blockemm-g = 1 blockemm-s = 1 blockemm-unknown = 1 Może keepalive wogóle wywalić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Może keepalive wogóle wywalić.... owszem, wywalić. poza tym do testu spróbuj wywalić jeszcze wpisane reconnecttimeout = 60 inactivitytimeout = -1 i zobaczyć jak się oscam zachowa na wartościach domyślnych, zastrzegam że tego protokołu nie używam, więc trochę "na czuja" podpowiadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Dobra dzięki, sprawdzę. Edit: Wygląda, że jest OK, narazie nie sieje do logu, dzisiaj będę w domu, to sprawdzę jak z obrazem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi