Guest s6s Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Jak najoptymalniej dobrać zestaw antenowy do odbioru trzech satelitów: HotBird + Astra19.2E + FREESAT_Astra2_28.2E? Wykorzystując pojedynczy kabel "do domu"... A) Czy da się wykorzystać istniejący MONOBLOK (Astra192E +HB13E) dodając jeszcze LNB dla Freesat oraz spinając wyjścia jakimś DiSEqC-em? Jakim i jak? B) Czy jednak trzeba wziąć osobne trzy LNB oraz potrójny DiSEqC? C) Czy da się zestawić trzy LNB (do 13E + 19.2E + 28.2E) i zrobić z nich ZEZ na tej samej antenie ~85"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mario78 Posted December 27, 2014 Share Posted December 27, 2014 Możesz wykorzystać monoblock, ustawić centralnie astrę 19.2, a do 28,2 użyć osobnego LNB,. tak powinno się dać na antenie 85, co najwyżej nie będziesz miał słabszych transponderów na astrze. Ja polecam trochę wiekszą antenę, u mnie mam te 3 satelity o których piszesz + Badra 26 i mnóstwo ciekawych filmów i programów po angielsku własnie z tego satelity, a wszystko to na talerzu 105 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts