richter Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Może ktoś opisać dokładnie,jak połączyć się z Tabletu,po zewnętrznej sieci do własnego tunera i stremować? Po wi-fi domowej sieci działa OK. ( MX Player + AndroidDreamer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 A w jakiej sieci masz Internet? Raczej to oczywiste ale zapytam. Adres ip statyczny czy dynamiczny? Może dostawcą ma porty poblokowane. Sprawdzaj na różnych kombinacjach. "Ściana ognia" wyłączona? Porty na zewnątrz dajesz oczywiście czterocyfrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Mam Netie - portów "SkolkoUgodno" otwartych , dla Tablet/komurki mam w sumie 4 porty przekierowane na boxa, 2 -pięciu cyfrowe i 2 - czterocyfrowe, nawet kombinowałem z portami w OpenWebif ale j/w. Jak Masz czas i ochotę,to napisz krok po kroku działania jakie trzeba wykonać, aby to zadziałało. Przyda sie pewnie nie tylko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Sprawdziłem dokładnie ten program którego używasz i mam pytanie. Bukiety Ci wczytuje? Ja w ustawieniach dałem mój zewnętrzny ip, druga linijka (chyba nazwa hosta tam była) wywalilem - pusto, login root, hasło nbox i bukiety wczytywalo. Dalej nie sprawdzałem bo nie chciało mi się bawić w ustawienia vpn (niestety ten program wymaga). Sprawdź jeszcze program który ja używam https://play.google.com/store/apps/details?id=net.reichholf.dreamdroid Co do ustawień. Wszedłem na router i ustawiłem przekierowanie postów na zewnątrz i to wszystko. Poszło od kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 listę wczytało,zaczęło mielac wybrany kanał, ale na koniec _Problem z kodekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Zainstaluj vlc i wchodząc przez aplikację w stream wybierz by otworzył przez vlc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 OK spróbuje ale później, bo teraz muszę zrobić coś innego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal. Obsługa strumienia zależy od aplikacji (czytaj: nie wiem jak działa Android Dreamer). Ogólnie w pliku m3u, który idzie przez OpenWebif jest linijka typu: http://192.168.32.41:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0: I tego IP OpenWebif nie zmienia po przekierowaniu, a jak widać jest to informacja lokalna. Kiedy korzystam z przeglądarki, to taki plik po ściągnięciu edytuję zmieniając ip i port na te z przekierowania i odpalam strumień. Nie wiem czy aplikacje na androidzie potrafią to same zmieniać. Najlepsze wyjście na dłuższą metę to jednak serwer OpenVPN na routerze, klient na tablecie i po zalogowaniu jesteś w sieci lokalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal. Obsługa strumienia zależy od aplikacji (czytaj: nie wiem jak działa Android Dreamer). Ogólnie w pliku m3u, który idzie przez OpenWebif jest linijka typu: http://192.168.32.41:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0: I tego IP OpenWebif nie zmienia po przekierowaniu, a jak widać jest to informacja lokalna. Kiedy korzystam z przeglądarki, to taki plik po ściągnięciu edytuję zmieniając ip i port na te z przekierowania i odpalam strumień. Nie wiem czy aplikacje na androidzie potrafią to same zmieniać. Najlepsze wyjście na dłuższą metę to jednak serwer OpenVPN na routerze, klient na tablecie i po zalogowaniu jesteś w sieci lokalnej. Napisałem już o tym @r-r Co do dreamdroida to działa ok i zmienia IP oraz port. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi