richter Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Może ktoś opisać dokładnie,jak połączyć się z Tabletu,po zewnętrznej sieci do własnego tunera i stremować? Po wi-fi domowej sieci działa OK. ( MX Player + AndroidDreamer) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 31, 2014 Author Share Posted October 31, 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 A w jakiej sieci masz Internet? Raczej to oczywiste ale zapytam. Adres ip statyczny czy dynamiczny? Może dostawcą ma porty poblokowane. Sprawdzaj na różnych kombinacjach. "Ściana ognia" wyłączona? Porty na zewnątrz dajesz oczywiście czterocyfrowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 31, 2014 Author Share Posted October 31, 2014 Mam Netie - portów "SkolkoUgodno" otwartych , dla Tablet/komurki mam w sumie 4 porty przekierowane na boxa, 2 -pięciu cyfrowe i 2 - czterocyfrowe, nawet kombinowałem z portami w OpenWebif ale j/w. Jak Masz czas i ochotę,to napisz krok po kroku działania jakie trzeba wykonać, aby to zadziałało. Przyda sie pewnie nie tylko mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Sprawdziłem dokładnie ten program którego używasz i mam pytanie. Bukiety Ci wczytuje? Ja w ustawieniach dałem mój zewnętrzny ip, druga linijka (chyba nazwa hosta tam była) wywalilem - pusto, login root, hasło nbox i bukiety wczytywalo. Dalej nie sprawdzałem bo nie chciało mi się bawić w ustawienia vpn (niestety ten program wymaga). Sprawdź jeszcze program który ja używam https://play.google.com/store/apps/details?id=net.reichholf.dreamdroid Co do ustawień. Wszedłem na router i ustawiłem przekierowanie postów na zewnątrz i to wszystko. Poszło od kopa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 31, 2014 Author Share Posted October 31, 2014 listę wczytało,zaczęło mielac wybrany kanał, ale na koniec _Problem z kodekami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Zainstaluj vlc i wchodząc przez aplikację w stream wybierz by otworzył przez vlc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 31, 2014 Author Share Posted October 31, 2014 OK spróbuje ale później, bo teraz muszę zrobić coś innego ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal. Obsługa strumienia zależy od aplikacji (czytaj: nie wiem jak działa Android Dreamer). Ogólnie w pliku m3u, który idzie przez OpenWebif jest linijka typu: http://192.168.32.41:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0: I tego IP OpenWebif nie zmienia po przekierowaniu, a jak widać jest to informacja lokalna. Kiedy korzystam z przeglądarki, to taki plik po ściągnięciu edytuję zmieniając ip i port na te z przekierowania i odpalam strumień. Nie wiem czy aplikacje na androidzie potrafią to same zmieniać. Najlepsze wyjście na dłuższą metę to jednak serwer OpenVPN na routerze, klient na tablecie i po zalogowaniu jesteś w sieci lokalnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość. przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal. Obsługa strumienia zależy od aplikacji (czytaj: nie wiem jak działa Android Dreamer). Ogólnie w pliku m3u, który idzie przez OpenWebif jest linijka typu: http://192.168.32.41:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0: I tego IP OpenWebif nie zmienia po przekierowaniu, a jak widać jest to informacja lokalna. Kiedy korzystam z przeglądarki, to taki plik po ściągnięciu edytuję zmieniając ip i port na te z przekierowania i odpalam strumień. Nie wiem czy aplikacje na androidzie potrafią to same zmieniać. Najlepsze wyjście na dłuższą metę to jednak serwer OpenVPN na routerze, klient na tablecie i po zalogowaniu jesteś w sieci lokalnej. Napisałem już o tym @r-r Co do dreamdroida to działa ok i zmienia IP oraz port. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts