Jump to content

Android / Stream / boxGOS

richter

Recommended Posts

A w jakiej sieci masz Internet? Raczej to oczywiste ale zapytam. Adres ip statyczny czy dynamiczny?

Może dostawcą ma porty poblokowane. Sprawdzaj na różnych kombinacjach. "Ściana ognia" wyłączona? Porty na zewnątrz dajesz oczywiście czterocyfrowe.

Mam Netie - portów "SkolkoUgodno" otwartych , dla Tablet/komurki mam w sumie 4 porty przekierowane na boxa, 2 -pięciu cyfrowe i 2 - czterocyfrowe, nawet kombinowałem  z portami w OpenWebif ale j/w.

Jak Masz czas i ochotę,to napisz krok po kroku działania jakie trzeba wykonać, aby to zadziałało.

Przyda sie pewnie nie tylko mnie.

Sprawdziłem dokładnie ten program którego używasz i mam pytanie. Bukiety Ci wczytuje?

Ja w ustawieniach dałem mój zewnętrzny ip, druga linijka (chyba nazwa hosta tam była) wywalilem - pusto, login root, hasło nbox i bukiety wczytywalo. Dalej nie sprawdzałem bo nie chciało mi się bawić w ustawienia vpn (niestety ten program wymaga). Sprawdź jeszcze program który ja używam  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.reichholf.dreamdroid

Co do ustawień. Wszedłem na router i ustawiłem przekierowanie postów na zewnątrz i to wszystko. Poszło od kopa.

Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość.

przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal.

Obsługa strumienia zależy od aplikacji (czytaj: nie wiem jak działa Android Dreamer). Ogólnie w pliku m3u, który idzie przez OpenWebif jest linijka typu:

http://192.168.32.41:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0:

I tego IP OpenWebif nie zmienia po przekierowaniu, a jak widać jest to informacja lokalna. Kiedy korzystam z przeglądarki, to taki plik po ściągnięciu edytuję zmieniając ip i port na te z przekierowania i odpalam strumień. Nie wiem czy aplikacje na androidzie potrafią to same zmieniać.

Najlepsze wyjście na dłuższą metę to jednak serwer OpenVPN na routerze, klient na tablecie i po zalogowaniu jesteś w sieci lokalnej.

Musisz przekierować porty na routerze. O ile router ma taką możliwość.

przekierowałem nawet 3 porty i du.. nadal.

Obsługa strumienia zależy od aplikacji (czytaj: nie wiem jak działa Android Dreamer). Ogólnie w pliku m3u, który idzie przez OpenWebif jest linijka typu:

http://192.168.32.41:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0:

I tego IP OpenWebif nie zmienia po przekierowaniu, a jak widać jest to informacja lokalna. Kiedy korzystam z przeglądarki, to taki plik po ściągnięciu edytuję zmieniając ip i port na te z przekierowania i odpalam strumień. Nie wiem czy aplikacje na androidzie potrafią to same zmieniać.

Najlepsze wyjście na dłuższą metę to jednak serwer OpenVPN na routerze, klient na tablecie i po zalogowaniu jesteś w sieci lokalnej.

Napisałem już o tym @r-r

Co do dreamdroida to działa ok i zmienia IP oraz port.