Guest pitgal Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Witam, Dzisiaj przy okazji backupu dysku na ESI 88 zastanowiły mnie niskie transfery kopiowania w ramach dysku.. Szybkość kopiowania z jednego katalogu do innego na poziomie ok 6,5MB/s (dysk SATA 2.5' seagate 250GB w kieszeni ESI system plików ext4) Kopiowanie robiłem komendą cp w konsoli, oraz w mc i nawet w Dream Explorer. W htop obciążenie procesora podczas kopiowania w ramach dysku wzrasta z około 5,7% do ~98% Co ciekawe transfer w LAN po FTP mam ~10MB/s przy sciąganiu plików z tunera i tyle samo przy wysyłce do tunera. Przy wysyłce FTP'em po LAN obciążenie również wzrasta z 5,7% do ~98%, a przy odbiorze po FTP wzrasta z 5,7% do ~50% Test robiłem na nieobciążonym tunerze, który przełączyłem w standby.. Oczywiście szybkości w mega bajtach na sek. ;-) Proszę o sprawdzenie użytkowników ESI, czy również u nich są tak niskie transfery kopiowania w ramach HDD. PS. W lutym zmieniłem tuner z BSLA na ESI-88 głównie z powodu słabych transferów w sieci LAN i wolnego kopiowania w ramach HDD poniżej link z tematu dotyczącego BSLA: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1134.msg13419.html#msg13419 Pozdrawiam Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shouces Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Powiem Ci, że i tak osiągnąłeś fajny wynik :) U mnie na UHD (czyli w zasadzie ten sam tuner) transfer jest na poziomie 1.5mB/s. Chciałem sobie kiedyś skopiować kilka nagrań z dysku USB na dysk wsadzony do tunera. Teoretycznie transfer powinien być lepszy niż z katalogu do katalogu a mimo to osiągnąłem maksymalnie wspomniane wyżej 1.5mB/s zarówno komendą cp jak i w mignight commanderze (mc). Po FTP oczywiście transfer full :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts