Guest darekrocznik71 Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Panowie mam już dosyć ciągłych przerw w przesyle internetu od obecnego operatora ( Netia) dlatego myślę o internecie z kablówki (Multimedia). kablówka oferuje mi nawet prędkość 60 mb/s, Netia góra 20 - zazwyczaj jest mniej i nie muszę brać telefonu stacjonarnego, czy jest sens brać modem z routerem z kablowki, ile może obsłużyć komputerów - wi fi, kabel. czy jest możliwośc przekierowania portów - mam w sieci NAS i nieraz wchodzę na niego z zewnątrz, czytałem, że można w tym celu wykupić stałe ip, ile to kosztuje i ile mozna przekierować portów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skubi Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Myślę, że te pytania powinieneś zadać operatorowi tj. Multimedii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozhrfhlufq Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 W multimedii masz stałe ip. Mam łącze 30mb i internet od ok 5 lat. Awaria była tylko raz i to ok 5 godz w związku z rozbudową sieci. Router wifi lepiej kupić na własną rękę. Za sam internet płacę 49 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts