Lishoo Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Witam, przeczesałem cały internet i na niektóre pytania nie znalazłem w ogóle odpowiedzi, na inne tylko częściowe, może ktoś tutaj będzie umiał mi odpowiedzieć. 1) Dlaczego trzeba wymieniać procesor w ADB 2850ST i jemu podobnych żeby wgrać zmodyfikowane oprogramowanie, co jest tego powodem/przyczyną? 2) Dlaczego trzeba wymieniać pamięć flash, nie ma innej możliwości wgrania uboota np poprzez jTAGa? 3) Na włoskiej stronie producenta 2850ST znalazłem aktualizacje oprogramowania które wrzuca się na Pendrive (fat32) i tuner automatycznie je instaluje, czy ktoś posiada taką aktualizację ale polską on NC+, ew. czy można jakoś pobrać na komputer tą nadawaną przez satelitę? 4) Czy sposobem auto aktualizacji z pendrive nie dało by radę wgrać np. Graterli, albo uboota? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elmo Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Oryginalny procesor jest zablokowany - wymiana procesora jest potrzebna do tego by aktywować interfejs programowania oraz oglądać kanały np. kodowane ( z obsługi np oscama) A bardziej technicznie musi mieć aktywny PTI 2 Oryginalne pamięci które są w dekoderze mają zablokowane kilka początkowych obszarów co uniemożliwia uruchomienie E2 - dlatego wymienia się na procesor z aktywnym pti + jtag, oraz czystą pamięcią by bez trudu wgrać odpowiednie oprogramowanie jak uboot env itp poprzez jtag 3 W wersji na usb softu NC+ nie widziałem 4 Pewnie taki sposób istnieje ale oficjalnym jest wymiana pamięci i procesora Przypomnę że na forum nie zajmujemy się przeróbkami, naprawą itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pppp Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Zatem , skoro wiemy że nie zajmujemy się modyfikacjami to zamykamy wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts