Guest vex911 Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Witam. Od roku posiadam tuner nbox 5800sx BSLA z E2 Freebox OpenPLi 8.3.0 mod by tux i mam z nim problem. Mianowicie tuner samoczynnie się tak jakby restartuje. Chciałem obejrzec wieczorem TV i widzę że na wyświetlaczu wyświetla się napis 'U-Boot 1.3.1 053' i nic się dalej nie dzieje, więc wyłączyłem tuner z prądu i podłączyłem go po chwili z powrotem. Wentylator ruszył, dysk również ale na TV oraz na wyświetlaczu nboxa nie ma kompketnie nic, czarno.. Odłączyłem go więc od prądu na noc. Myślałem że się przegrzał. Podłączyłem go rano z powrotem i ruszył. Wszystko ładnie się ładuje, więc ucieszony myślałem że miałem rację z tym przegrzaniem. Moja radość nie trwała długo. Tuner odpalił się prawidłowo ale po upływie ok. 5 sek. wyłącza się i na wyświetlaczu widnieje wersja uboota i nic dalej się z tym nie dzieje. Za każdym razem tak jest. Możecie mi pomóc i powiedzieć co może być przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Witam. Od roku posiadam tuner nbox 5800sx BSLA z E2 Freebox OpenPLi 8.3.0 mod by tux i mam z nim problem. Mianowicie tuner samoczynnie się tak jakby restartuje. Chciałem obejrzec wieczorem TV i widzę że na wyświetlaczu wyświetla się napis 'U-Boot 1.3.1 053' i nic się dalej nie dzieje, więc wyłączyłem tuner z prądu i podłączyłem go po chwili z powrotem. Wentylator ruszył, dysk również ale na TV oraz na wyświetlaczu nboxa nie ma kompketnie nic, czarno.. Odłączyłem go więc od prądu na noc. Myślałem że się przegrzał. Podłączyłem go rano z powrotem i ruszył. Wszystko ładnie się ładuje, więc ucieszony myślałem że miałem rację z tym przegrzaniem. Moja radość nie trwała długo. Tuner odpalił się prawidłowo ale po upływie ok. 5 sek. wyłącza się i na wyświetlaczu widnieje wersja uboota i nic dalej się z tym nie dzieje. Za każdym razem tak jest. Możecie mi pomóc i powiedzieć co może być przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam. odłącz go od instalacji antenowej i zobacz czy nadal będzie się zawieszał/restartował. jeśli będzie, to jest spore prawdopodobieństwo że: albo siadły kondensatory w boxie, albo siadł zasilacz, albo jedno i drugie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts