kusiu Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam, Dostałem dzisiaj od znajomego tuner by sprawdzić bo twierdzi że coś jest nie tak.. Otóż uboot 1.3.1 Podłączam tuner to sieci, pojawia się informacja z ubootem wybór nand i zawiesza się na napisie "load" Wkładam swojego pendrive z G2 który u mnie śmiga bez poroblemu daje USB B gdyż tuner ma dysk jest dokładnie to samo, stoi na napisie "load" może ktoś podać jakieś przypuszczenia co może być nie tak? Pozdrawiam, liczę na waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 zacznij od załadowania ponownie env Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Spróbowałem raz jeszcze, G2 moja z pendrive - włączenie w tryb USB B, G2 się załadowała podłączyłem kabel antenowy restart tunera.. :/ Wie ktoś co jest grane, może kondensatory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Spróbowałem raz jeszcze, G2 moja z pendrive - włączenie w tryb USB B, G2 się załadowała podłączyłem kabel antenowy restart tunera.. :/ Wie ktoś co jest grane, może kondensatory? To jest mocno prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Więc tak bez anteny wpiętej startuje od strzała i z nand i z pena, natomiast wpinam antene jak już załaduje oprogramowanie słychać syczenie i zwis albo restart.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Więc tak bez anteny wpiętej startuje od strzała i z nand i z pena, natomiast wpinam antene jak już załaduje oprogramowanie słychać syczenie i zwis albo restart.. moim zdaniem masz odpowiedź. gdy tylko nBox musi zasilać konwerter, to już się nie wyrabia i zawiesza się, idzie z nie podłączoną instalacją, bo nie zasila konwertera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Więc są to kondensatory zapewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Więc są to kondensatory zapewne? możliwe że problem jest wywołany przez: kondensatory zasilacz kondensatory + zasilacz Tylko, że o ile kondensatory były już raz wymienione wszystkie (o ile były wymienione wszystkie), to przesadnie szybko nie powinny się popsuć "same" bez powodu. Przyczyną ich zepsucia może być popsuty zasilacz, który pracując na granicy dopuszczalnych parametrów to spowodować. Więc sprawdzać trzeba wszystko łącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Sprawdzałem na swoim zasilaczu i problem również występował, tuner powędrował do elektronika jak będę coś wiedział podzielę się :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi