tomiss Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Witam, Mam pytanie odnośnie opcji "zapisz plik timeshift". Dawno tego nie używałem, ale pamiętam że w czasach kiedy timeshift nie był zintegrowany z systemem i istniał tylko jako plugin, działało to właściwie. Obecnie używam systemowego timeshifta i próbowałem właśnie coś nagrać w ten sposób ale niestety nie zadziałało to. Wybrałem zapis do katalogu movie ale ten niestety jest pusty. Czy ktoś używa tej opcji i mu działa prawidłowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ostatnio przypadkiem wykryłem, że jest tam taka opcja (tylko 2 pozycje widać na ekranie po naciśnięciu STOP) ... i się zapisało. Odpalałem zwykłego timeshifta, czyli PAUSE w dowolnym momencie i to co było w buforze miałem na dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Opcja pojawia się także gdy podczas timeshiftu wcisniesz klawisz REC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Opcja pojawia się także gdy podczas timeshiftu wcisniesz klawisz REC. Wiem kiedy się pojawia, ale problem w tym że u mnie nie działa np kiedy wybiorę "zapisz plik .... movie" nie zapisuje nic. Sprawdzałeś czy u Ciebie działa ta opcja ? UPDATE: Właśnie sprawdziłem i jednak to działa, ale niestety po przełączeniu na inny kanał albo standby powoduje zatrzymanie nagrywania. Wg mnie to chyba nie tak powinno działać, przynajmniej kiedyś było tak że koniec był dopiero po zakończeniu zdarzenia. Czy można to poprawić , aby timeshift nagrywał się tak jak kiedy? Uważam że to była dość przydatna funkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Opcja pojawia się także gdy podczas timeshiftu wcisniesz klawisz REC. Wiem kiedy się pojawia, ale problem w tym że u mnie nie działa np kiedy wybiorę "zapisz plik .... movie" nie zapisuje nic. Sprawdzałeś czy u Ciebie działa ta opcja ? UPDATE: Właśnie sprawdziłem i jednak to działa, ale niestety po przełączeniu na inny kanał albo standby powoduje zatrzymanie nagrywania. Wg mnie to chyba nie tak powinno działać, przynajmniej kiedyś było tak że koniec był dopiero po zakończeniu zdarzenia. Czy można to poprawić , aby timeshift nagrywał się tak jak kiedy? Uważam że to była dość przydatna funkcja. Witam, Czy ktoś może także testował powyższe działanie PTS i może potwierdzić lub zaprzeczyć ? Czasami potrzebuję nagrać od początku program który właśnie oglądam ale decyzję o nagraniu podejmuję w jego połowie i właśnie powyższa funkcja by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi