Skocz do zawartości

MEZZO nie działa na enigmie

Gość szafarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

miałem MEZZO w abonamencie, potem nc+ podobno z niego zrezygnowała. Teraz tuner pokazuje mi, że program jest FTA ale nie wyświetla go. Testowałem na kilku kanałach w MPEG2 i MPEG4. A co śmieszniejsze, ariva w pokoju obok odbiera go bezbłędnie bez względu na to, czy jest podłączona do nboxa czy nie. Ma ktoś pomysł, gdzie szukać rozwiązania?

W dniu 28.06.2014 o 18:13, szafarz napisał(a):

Witam,

miałem MEZZO w abonamencie, potem nc+ podobno z niego zrezygnowała. Teraz tuner pokazuje mi, że program jest FTA ale nie wyświetla go. Testowałem na kilku kanałach w MPEG2 i MPEG4. A co śmieszniejsze, ariva w pokoju obok odbiera go bezbłędnie bez względu na to, czy jest podłączona do nboxa czy nie. Ma ktoś pomysł, gdzie szukać rozwiązania?

Być może wieki temu miałeś mezzo w abonamencie, ale mezzo od dość dawna (przynajmniej od czasów powstania NC+ jako jednej platformy) jest/było dostępne jako opcja dodatkowa, płatna xtra 5 zł. Wiem, bo sam instruowałem parę osób jak ten kanał w NC+ uzyskać. Wiem, że nadal ci którzy go mieli, mają go nadal. Czy da się go aktualnie zamówić, tego nie wiem...

Ariva odbiera Ci prawdopodobnie dlatego, że jeden z systemów kodowania w którym mezzo jest nadawany, jest tak archaiczny, iż tzw. "emu" sobie z nim radzi...

• 1 miesiąc temu...

Jakieś 2 tygodnie temu MEZZO z HotBirda było dostępne na karcie TNK HD w ITI-2850 z oryginalnym softem przy opłaconym pakiecie Domowym HD. Kanał był wtedy parowany.

Jak jest teraz - nie wiem, bo oddałem dekoder rodzicom.

W dniu 1.08.2014 o 11:19, tomkep napisał(a):

Jakieś 2 tygodnie temu MEZZO z HotBirda było dostępne na karcie TNK HD w ITI-2850 z oryginalnym softem przy opłaconym pakiecie Domowym HD. Kanał był wtedy parowany.

Jak jest teraz - nie wiem, bo oddałem dekoder rodzicom.

To jest wybitnie ciekawe, gdyż na stronach NC+ po doklikaniu się do etapu "wybierz opcję dodatkową" Mezzo nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...