pietrek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Podpowiedzcie bo chyba mam coś nie tak z tą konfiguracją. Na oby dwóch mam ustawione: Tryb konfiguracji -> prosty Tryb -> Jeden Satelita -> Hotbird 6/8/9 (13.0E) Gdy podpinam przewód do tunera 1 to mam obraz, gdy podpinam ten sam przewód do tunera 2 to obrazu nie mam i komunikat "Dostrojenie nie udało się". Czy to tak się ma zachowywać?? Wydaje mi się, że przy takiej konfiguracji niezależnie gdzie się wepnę przewodem powinienem mieć obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 To źle Ci się wydaje albo nie opisujesz jasno o co chodzi. Jak masz 2 tunery tak samo ustawione i reszta na domyślnych, to dopóki nie potrzebuje tunera B korzysta z A. Czyli jak przepniesz kabel do B a do A nie masz nic podpiętego to komunikat jest logiczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Acha czyli te Tunery nie działają nie zależnie od siebie tylko B jest zależny od A tak?? Myślałem, że są niezależne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Albo ja nie rozumiem albo Ty. Ja zrozumiałem tak: - masz 1 kabel - 1) podpinasz go pod A i B masz pusty - 2) podpinasz go pod B i A masz pusty Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Podpowiedzcie bo chyba mam coś nie tak z tą konfiguracją. Na oby dwóch mam ustawione: Tryb konfiguracji -> prosty Tryb -> Jeden Satelita -> Hotbird 6/8/9 (13.0E) Gdy podpinam przewód do tunera 1 to mam obraz, gdy podpinam ten sam przewód do tunera 2 to obrazu nie mam i komunikat "Dostrojenie nie udało się". Czy to tak się ma zachowywać?? Wydaje mi się, że przy takiej konfiguracji niezależnie gdzie się wepnę przewodem powinienem mieć obraz. Przepinając przewód z tunera A do tunera B, musisz ustawić też w konfiguracji E2 preferowany tuner na B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 @pietrek: Tuner nie ma funkcji rozpoznawania czy kabel jest podłączony, czy nie. Bez zmiany opcji, o której pisze j00zek (która zdaje się pojawiła się dopiero niedawno) preferowany jest A. No więc jak w A nie masz kabla, to dlaczego się spodziewasz, że obraz się pojawi ... szczególnie, że ustawiłeś, że tam HB jest, więc enigma próbuje ten obraz ściagnąć mimo braku anteny. Jeszcze jakbyś ustawił w konfiguracji A na "brak", to może samo by na B przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Podpowiedzcie bo chyba mam coś nie tak z tą konfiguracją. Na oby dwóch mam ustawione: Tryb konfiguracji -> prosty Tryb -> Jeden Satelita -> Hotbird 6/8/9 (13.0E) Gdy podpinam przewód do tunera 1 to mam obraz, gdy podpinam ten sam przewód do tunera 2 to obrazu nie mam i komunikat "Dostrojenie nie udało się". Czy to tak się ma zachowywać?? Wydaje mi się, że przy takiej konfiguracji niezależnie gdzie się wepnę przewodem powinienem mieć obraz. Przepinając przewód z tunera A do tunera B, musisz ustawić też w konfiguracji E2 preferowany tuner na B. Ok znalazłem tę opcję. Ale u mnie jest ustawiona na Auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Chyba nie zrozumiałeś co napisałem. Jak masz kabel podpięty tylko do drugiego tuner to ma by B a nie żadne auto. "P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 No dobrze rozumiem ale skoro jest Auto to nie powinno mieć znaczenia i powinno działać czy wepnę w A czy w B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 skoro wiesz lepiej to po co się pytasz? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi