Gość daromen21 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Witam. Jak zainstalować inny oscam?Mam kartę smart hd+ i strasznie mi się zacina .Czasem się zawiesza co 5min a czasem co 30min. Putty wyświetla taki coś GraterliaOS:~# opkg install oscam-webif - 1.20-r9300 Installing oscam-webif (1.20-r9675) to root... Downloading [url=http://graterlia.xunil.pl/repodata/testing/sh4/oscam-webif_1.20-r967]http://graterlia.xunil.pl/repodata/testing/sh4/oscam-webif_1.20-r967[/url] 5_sh4.ipk. Unknown package '-'. Unknown package '1.20-r9300'. Collected errors: * opkg_install_pkg: Package oscam-webif md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'. * opkg_install_cmd: Cannot install package oscam-webif. * opkg_install_cmd: Cannot install package -. * opkg_install_cmd: Cannot install package 1.20-r9300. GraterliaOS:~ Poprawiono błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Witam.Jak zainstlować inny oscam?Mam karte smart hd+ i strasznie mi sie zacina .Czasem sie zawiesza co 5min a czasem co 30min.Putty wyswietla taki coś GraterliaOS:~# opkg install oscam-webif - 1.20-r9300 Installing oscam-webif (1.20-r9675) to root... Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/testing/sh4/oscam-webif_1.20-r967 5_sh4.ipk. Unknown package '-'. Unknown package '1.20-r9300'. Collected errors: * opkg_install_pkg: Package oscam-webif md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'. * opkg_install_cmd: Cannot install package oscam-webif. * opkg_install_cmd: Cannot install package -. * opkg_install_cmd: Cannot install package 1.20-r9300. GraterliaOS:~ dziwnie sądzę, że przed próba instalacji nie zrobiłeś: opkg update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jest zaktualizowane do najnowszego updata. Zawiesza się od kiedy go mam, czyli od 2 tygodni. Wysłane z mojego Ascend G300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tego próbowałeś: mhz = 300 cardmhz = 300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jest zaktualizowne do najnowszego updata.Zawiesz sie od kiedy go mam.czyli od 2 tygodni. Wysłane z mojego Ascend G300 przy użyciu Tapatalka 1) już widzę gdzie popełniłeś błąd jeśli chodzi o instalacje oscama: ma byc: opkg install oscam-webif to co było po minusie, to był opis, stąd komunikaty o błędach, robiłeś: opkg install oscam-webif - 1.20-r9300 2) conax (zwłaszcza na kartach "N") sprawia problemy i to nie jest wina oscama. możesz spróbować: albo eksperymentować (zmieniać) parametry pracy karty (mhz, cardmz), są szanse że ustawienie 300/300 (jak pisze Mickey) poskutkuje albo ustawić w parametrach czytnika ecmnotfoundlimit = 5 (wartość przykładowa - acz stosowana przez osobę z kartą robiącą problemy), edycja: na dobrą sprawę, nie zaszkodzi zastosować obu rozwiązań co spowoduje resetowanie czytnika gdy oscam dostanie określoną ilość odpowiedzi "not found" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunfizz Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Problem w nazwie paczki. Na moje nie da się pociągnąć 1.20-r9300 gdyż oby dwie paczki tak samo nazwane są. Pójdzie najnowszy 1.20-r9696 po komendzie [shadow=red,left]opkg install oscam[/shadow] opkg info oscam Package: oscam Version: 1.20-r9300 Package: oscam Version: 1.20-r9696 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Nawet gdyby się dało, to nie przyniosłoby to oczekiwanego przez @daromen21 skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunfizz Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tu akurat czepiłem się samej instalacji, bo rozwiązanie problemu podane już na tacy przez @AbrahaM, @mickey :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tego próbowałeś: mhz = 300 cardmhz = 300 Ustawiłam tak.Teraz poczekamy na efekt. 2) conax (zwłaszcza na kartach "N") sprawia problemy i to nie jest wina oscama. możesz spróbować: albo eksperymentować (zmieniać) parametry pracy karty (mhz, cardmz), są szanse że ustawienie 300/300 (jak pisze Mickey) poskutkuje albo ustawić w parametrach czytnika ecmnotfoundlimit = 5 (wartość przykładowa - acz stosowana przez osobę z kartą robiącą problemy), edycja: na dobrą sprawę, nie zaszkodzi zastosować obu rozwiązań W jakim pliku to sie zmienia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 W jakim pliku to sie zmienia??? w pliku oscam.server, w "czytniku" dodajesz ręcznie: ecmnotfoundlimit = 5 lub zamiast edytować ręcznie, dopisujesz przez webif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Zmiana taktowania i dodanie wpisu chyba pomogły. Edit:Wszystko działa jak trzeba.Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi