Gość gidus Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Dzień dobry, piszę w tym dziale, ponieważ jestem użytkownikiem już nie wspieranego softu: uname -a : Linux Nbox2 2.6.32.59_stm24_0211 #21 PREEMPT Sat Apr 13 12:47:21 CEST 2013 sh4 G NU/Linux zatem Użuwam flash-a usb do nagrywania oraz PTS (dysk jest głośny). Potem kopiuję nagranie z usb na hdd. (ograniczenie miejsca na usb). Flash usb ma etykietę "records", hdd : "data". Kopiowanie odbywa się ręcznie. Moje pytanie dot. automatycznego kopiowania nagrania po zakończeniu nagrywania z usb na hdd. Mój pomysł, to skrypt w delay-u (np 60 sec), który będzie sprawdzał zawartość katalogu gdzie lądują nagrania, jeśli coś jest, sprawdzał czy plik jest lock-ed (używany), jeśli nie- tzn. nagrywanie zakończone- przenieś. Jest to jednak trochę pokręcony sposób. Jakiś inny pomysł ? Poszukałem, nie znalazłem.. dziękuję z góry za podpowiedź pozdrawiam Gidus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 A dlaczego nie ustawić tak, że PTS chodzi na flashu a nagrania idą prosto na dysk? Taki automat, który reaguje na zakończenie nagrania i tak będzie startował dysk w nieoczekiwanym momencie, więc niewielki z niego pożytek. Jeżeli już jakiś automat co przenosi, to raczej coś co codziennie powiedzmy o 12:00 sprawdza czy są jakieś nagrania do przeniesienia i jeżeli trzeba, to je przenosi. Sprawdzałbym czy w folderze są pliki TS i jeżeli ich data modyfikacji jest starsza niż "5 minut temu" to wszystkie pliki o takiej samej nazwie co wspomniany TS ale dowolnym rozszerzeniu trzeba przenieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi