matzg Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Prognoza pogody WeatherPlugin.tar.gz keymap.xml.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 witam plugin pobrałem wrzuciłem do nboxa zgodnie ze strukturą katalogów i jest widoczny, ale przy próbie odpalenia pojawia się info iż brak jest zdefiniowanej miejscowości i żeby to zrobić należy wcisnąć przycisk "SETUP" - problem w tym ze po wciśnięciu tegoż przycisku NIC się nie dzieje. Pytanko moje zatem takie, jak dziada skonfigurować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Faktycznie... Wtyczkę uruchamiałem na swoim keymap.xml, dodaje jako załącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Nie wiem jaki wpływ na klawiszologię wtyczki ma systemowy keymap.xml. U mnie poszło bez podmiany tego pliku ... chociaż mój keymap jest daleki od standardowego... Ogólnie fajna wtyczka. Daleko jej do Foreca ... ale może to jest właśnie jej zaleta :) Na jednym ekranie krótka prognoza na 5 dni. A jak się skonfiguruje kilka miast to kilka kliknięć lewo/prawo i można zerknąć :) Jakoś tak wychodziło, że czasami opisy nie mieściły się w przewidzianej na to kratce, więc troszkę pozmieniałem plik plugin.py. Zmodyfikowana wersja w załączniku. PS. Szkoda, że pod "INFO" autorzy przypisali odpalenie przeglądarki zamiast dać ekran z bardziej szczegółową prognozą na najbliższe godziny, jak to jest w gadżecie windowsowym korzystającym z tego samego źródła, czyli MSN. plugin.py.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Aktualizacja: -poprawka wyświetlania pogody nie ma już wczorajaszego dnia. Ale minusem jest że pogoda wyświetla 4 dni. -Dodano możliwość zmiany ikonek pogody. Dostępne w OPKG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 @TomTelos możesz wdrożyć poprawkę wyszukiwania miasta do opkg ? setup.py Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Dobrze. A coś nie działało nie wyszukiwało miasta? W sumie dawnio nie zaglądałem do tej wtyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 u mnie nie wyszukiwało...(nie wyświetlało znalezionych) wersja z test. Sprawdź u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Poszła poprawka. Działa dobrze. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi