Guest alcon Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Witam. Chciałem się połączyć przez blackboxa z przerobiona już płytą z BSKA za pomocą konwertera TTL i niestety nic z tego nie działa ani testtool ani check ID Flash port się otwiera sprawdzałem przez menagera czy na pewno ten i się zgadza. Konwerter sprawdzałem przez hiperterminal i po zmostkowaniu wyświetlają mi się znaki z klawiatury. Może ktoś podpowiedzieć co robię nie tak ? Czy w ogóle powinno być to połączenie w takiej płycie już przerobionej ? Moduł zbudowany w oparciu o układ PL2303HX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Koenig-August Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Jak masz dekoder na enigmie to blackbox nie będzie działał. W pierwszej zakładce blackbox lub w HT możesz sprawdzić czy konwerter TTL działa, w tym celu podlać wyłączony dekoder do DEBUG i włączyć do prądu i będzie widać jak się ładuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts