snipes Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 Hej, Mam problem z dekoderem Uno4kse. Z ciekawości zainstalowałem sobie Neutrino, ale że mi się nie spodobało chciałem wrócić do enigmy. I tutaj napotkałem problem. Po instalacji NI nie mogę wrzucić żadnego innego obrazu opartego na enigmie. Tylko NI za każdym razem działa. Wrzucenie obrazu z enigmą (czy to Graterlia, czy OpenVIX, czy każdy inny) kończy się zawieszeniem dekodera podczas bootowania. Patrzyłem na obrazy NI i Enigmy i różnią się tym, że NI ma 4 pliki rootfs i kernel_auto. "Pełny" jest tylko jeden z nich. Wygląda to tak, przynajmniej na moje niewprawne oko, że NI obsługuje multiboot i instaluje się na innej partycji niż Enigma i coś przy okazji poprzestawiał i teraz Enigma się nie bootuje. Niestety nie znam się na tym i nie mogę sobie z tym poradzić. Czy mógłby mi ktoś z Was w jakiś sposób pomóc? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts