Guest przywus Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 macie taki przypadek tzn. Po kilkugodzinnym nie używaniu tv Samsung i Nboxa z Graterią 1.0.3 i uruchomieniu obu sprzętów, przez jakieś 3 minuty jest brak reakcji na naciśnięcia przycisków pilota, po tym czasie pilot działa ok. Dodam, że gdy nie działa pilot mogę sterować tunerem za pomocą przycisków właśnie w tunerze adb5800. Jest jeszcze tak że jak nbox jest uśpiony a tv był włączony przez te co najmniej 3 min. to pilot działał od razu po uruchomieniu nboxa. Próbowałem już z ustawieniami HDMI CEC bo mam aktywne mimo, że tuner tylko uruchamia mi tv, wyłączyłem tę funkcję, podłączyłem sprzęty również z pomocą SCART, dalej jest to samo. Wygląda to tak jakby telewizor musiał się rozgrzać, tylko że nie ma tego problemu przy oryginalnym oprogramowaniu nboxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest herpoi Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Podejrzewam, że może to mieć związek z tym o czym było pisane tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=237.msg9132#msg9132 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest przywus Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 rzeczywiście pomogło wyłączenie trybu ekonomicznego w tv, dzięki Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalk now Free Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts