Jump to content

Nbox Duo_Multiboot_v2 Multi MAC 09_2013

richter

Recommended Posts

Nbox Duo_Multiboot_v2 Multi MAC 09_2013

NAJWAŻNIEJSZE INFO:

1. Jeśli w dekoder jest zaprogramowany tylko jeden uboot, nie wolno dogrywać tego uboota przez usb.

Skrypt nie sprawdza sumy kontrolnej, nawet jak by sprawdził i pokazał info że jest żle wgrane, to i tak nie dało by sie poprawić bez kabla TTL i rozkręcania dekodera. Nie masz ubootów zapasowych to proszę nie ryzykować i nie zmieniać uboota, zanim nie dogracie ubootów zapasowych.

2. Wersja FST A0000000 przeznaczona do dekoderów z pamiecią wymienioną na nową FST. Wersja FST A0200000 = do NBOX 5800 przerabianych zworką A20, pasuje też dla pamieci ATMEL.Wersja FST A0100000 =  dla Nbox 5800 pracujących na zworce A19.

3. Nie ma wersji FSU, bo mało tych pamięci było, nie mam do testów. uboot FSU jest w wersji 1b, i można go używać, tylko zmienić env. 

4. Ubooty i env testowałem, ponad miesiąc dogrywałem do dekoderów, wprowadzalem poprawki, jednak zawsze może coś pozostać nie poprawione.Jesli cos by było do poprawy proszę o info na email: jacektorunpl@gmail.com

W paczce jest duo-multibootv2 + 6xENV, i w każdym jest inny MAC.

konflikt MAC usuwa się kliknięciem strzałkami przy starcie, tak jak przełączanie miedzy usb/nand.

THX @jacek torun

Nbox5800_Duo_Multiboot_v2_Multi_MAC_09_2013.zip