Guest ems Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Witam. Jak to zwykle bywa wczoraj rano włączyłem tuner. No i nic nie zobaczyłem. Tuner startuje. Mogę sobie latać po Menu. Zmieniać ustawienia. Skanować niebo. Ale żadnego kanału TV nie wyświetla na ekranie telewizora. Sprawdziłem po HDMI i Euroscard. Instalację satelitarną sprawdziłem starym tunerem Datcom Illusionsat M3 z Żywca ( działa do dziś ! :) ) Jest sprawna. Po mojemu padła mi głowica. Prawda ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Jakie Masz image w boxie ? jeżeli G2 to czasami nieprawidłowe załadowanie listy powoduje czarny obraz,brak głosu,ale pokazują sie na pasku info dobre SNR/AGC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ems Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Mam właśnie G2. SNR ->80% AGC ->73% BER ->0.0e+0n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 wiec głowice Masz dobrą ,a jak powrócić obraz i głos jest opisane na forum, ściąg listę z PPanel potem restart GUI. Jak nie pomoże to zamienić plik lamdb z oryg image. Osobiście jak wgrywam listę z kompa edytorem, to nie robię przeładowania tylko Restart systemu Full. Jeżeli nie Dasz sobie rady z tym problemem ,to Pamiętaj ze jest to (G2) wersja rozwojowa i proponuje wrócić do Graterli 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ems Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Dzięki za pomoc. Najważniejsze że głowica w porządku. Z resztą dam sobie radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts