Gość ems Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Witam. Jak to zwykle bywa wczoraj rano włączyłem tuner. No i nic nie zobaczyłem. Tuner startuje. Mogę sobie latać po Menu. Zmieniać ustawienia. Skanować niebo. Ale żadnego kanału TV nie wyświetla na ekranie telewizora. Sprawdziłem po HDMI i Euroscard. Instalację satelitarną sprawdziłem starym tunerem Datcom Illusionsat M3 z Żywca ( działa do dziś ! :) ) Jest sprawna. Po mojemu padła mi głowica. Prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Jakie Masz image w boxie ? jeżeli G2 to czasami nieprawidłowe załadowanie listy powoduje czarny obraz,brak głosu,ale pokazują sie na pasku info dobre SNR/AGC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ems Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Mam właśnie G2. SNR ->80% AGC ->73% BER ->0.0e+0n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 wiec głowice Masz dobrą ,a jak powrócić obraz i głos jest opisane na forum, ściąg listę z PPanel potem restart GUI. Jak nie pomoże to zamienić plik lamdb z oryg image. Osobiście jak wgrywam listę z kompa edytorem, to nie robię przeładowania tylko Restart systemu Full. Jeżeli nie Dasz sobie rady z tym problemem ,to Pamiętaj ze jest to (G2) wersja rozwojowa i proponuje wrócić do Graterli 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ems Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dzięki za pomoc. Najważniejsze że głowica w porządku. Z resztą dam sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi