Guest bastek6 Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Jak w temacie, po podłączeniu do prądu ładuje sie bot z image, dekoder działa jakieś 10 15 s po czym restart systemu, czasem 2 razy, i później jest ok działa bez zastrzeżeń. Tak wiem nie powinno się wyłączać dekodera z prądu robię to tylko jak wyjeżdżam na weekend. Dekoder po wymianie kondensatorów w styczniu, wcześniej nie było takich problemów, zaczęło się po powrocie z wakacji gdzie dekoder był odłączony na 3 tyg z sieci. Macie jakąś radę ? dekoder to BSLA 5800sx z dyskiem 250gb soft Graterlia u-boot 1.3.1.053 zasilacz 60w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Zakładając że kondensatory wymienione sumiennie to przyjrzałbym się zasilaczowi... Wymian kondensatorów i dalsza praca na z "uszkodzonym" zasilaczem nie ma sensu ponieważ będziesz musiał ponownie wymienić kondensatory wraz z zasilaczem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bastek6 Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 ok sprawdzę zasilacz, póki co gdzieś przeczytałem że ten nowy soft potrzebuje więcej energii i tak chyba jest, zainstalowałem starszą wersje i jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts