Gość bastek6 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Jak w temacie, po podłączeniu do prądu ładuje sie bot z image, dekoder działa jakieś 10 15 s po czym restart systemu, czasem 2 razy, i później jest ok działa bez zastrzeżeń. Tak wiem nie powinno się wyłączać dekodera z prądu robię to tylko jak wyjeżdżam na weekend. Dekoder po wymianie kondensatorów w styczniu, wcześniej nie było takich problemów, zaczęło się po powrocie z wakacji gdzie dekoder był odłączony na 3 tyg z sieci. Macie jakąś radę ? dekoder to BSLA 5800sx z dyskiem 250gb soft Graterlia u-boot 1.3.1.053 zasilacz 60w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Zakładając że kondensatory wymienione sumiennie to przyjrzałbym się zasilaczowi... Wymian kondensatorów i dalsza praca na z "uszkodzonym" zasilaczem nie ma sensu ponieważ będziesz musiał ponownie wymienić kondensatory wraz z zasilaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek6 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 ok sprawdzę zasilacz, póki co gdzieś przeczytałem że ten nowy soft potrzebuje więcej energii i tak chyba jest, zainstalowałem starszą wersje i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi