Skocz do zawartości

Instrukcja do pilota

Gość bipbop

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś pojęcie, gdzie można znaleźć instrukcję/informację odnośnie ustawień klawiszy pilota nbox w graterli? Potrzebuję takiej pełnej informacji a nigdzie znaleźć nie mogę, rownież szukając na innych forach o E2 itp.

Dodatkowo pytanka:

1) czy gdzieś można ustawić klawisze tak, aby przy przeglądaniu EPG można było skakać np: niebieskim dzień do przodu (+24h) , żółtym dzień wstecz (-24h) tak, jak to jest podobnie w oryginalnym sofcie n-ki?

2) jak zatrzymać zaplanowane nagranie? Ustawiam je w epg, potem się nagrywa, a chcę je w trakcie przerwać - próbowałem przycisk stop, ale nie dziala, przycisk rec (lub czerwony) nie zawsze pokazuje mi możliwość zatrzymania nagrywania, a nawet jak pokaże i przycisnę, to nie zawsze zatrzymuje i nagrywanie dalej idzie. Jest jakiś konkretny przycisk do tego na pilocie?

Edycja wywołana brakiem polskich znaków. Pozdrawiam

W dniu 30.07.2013 o 14:42, carolef napisał(a):

Guziki na pilocie możesz edytować w menu w opcjach pilota.

No niby można, ale nie wszystkie. Poza tym często guziki zmieniają swoje funkcje w trakcie korzystania z różnych opcji nboxa- np: w epg kolorowe guziki mają inne fukncje, tak samo przy przeglądaniu nagrań. Czyli nie ma takiej instrukcji?

Edycja dotyczyła braku polskich znaków diakrytycznych. Pozdrawiam

W dniu 31.07.2013 o 06:25, bipbop napisał(a):

Czyli nie ma takiej instrukcji ?

Instrukcji faktycznie nie widziałem, ale pogrzebać musisz w plikach keymap.xml. Główny jest w /usr/local/share/enigma2 (chyba nie pomyliłem ścieżki, piszę z głowy). Dodatkowe czasami są razem z pluginami w ich folderach.