Guest bipbop Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Ma ktoś pojęcie, gdzie można znaleźć instrukcję/informację odnośnie ustawień klawiszy pilota nbox w graterli? Potrzebuję takiej pełnej informacji a nigdzie znaleźć nie mogę, rownież szukając na innych forach o E2 itp. Dodatkowo pytanka: 1) czy gdzieś można ustawić klawisze tak, aby przy przeglądaniu EPG można było skakać np: niebieskim dzień do przodu (+24h) , żółtym dzień wstecz (-24h) tak, jak to jest podobnie w oryginalnym sofcie n-ki? 2) jak zatrzymać zaplanowane nagranie? Ustawiam je w epg, potem się nagrywa, a chcę je w trakcie przerwać - próbowałem przycisk stop, ale nie dziala, przycisk rec (lub czerwony) nie zawsze pokazuje mi możliwość zatrzymania nagrywania, a nawet jak pokaże i przycisnę, to nie zawsze zatrzymuje i nagrywanie dalej idzie. Jest jakiś konkretny przycisk do tego na pilocie? Edycja wywołana brakiem polskich znaków. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest carolef Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Guziki na pilocie możesz edytować w menu w opcjach pilota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurekk Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Aby zatrzymać nagrywanie, wcześniej zapisane w "timerach" musisz je usunąć z listy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bipbop Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Guziki na pilocie możesz edytować w menu w opcjach pilota. No niby można, ale nie wszystkie. Poza tym często guziki zmieniają swoje funkcje w trakcie korzystania z różnych opcji nboxa- np: w epg kolorowe guziki mają inne fukncje, tak samo przy przeglądaniu nagrań. Czyli nie ma takiej instrukcji? Edycja dotyczyła braku polskich znaków diakrytycznych. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Czyli nie ma takiej instrukcji ? Instrukcji faktycznie nie widziałem, ale pogrzebać musisz w plikach keymap.xml. Główny jest w /usr/local/share/enigma2 (chyba nie pomyliłem ścieżki, piszę z głowy). Dodatkowe czasami są razem z pluginami w ich folderach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts