Gość bipbop Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Ma ktoś pojęcie, gdzie można znaleźć instrukcję/informację odnośnie ustawień klawiszy pilota nbox w graterli? Potrzebuję takiej pełnej informacji a nigdzie znaleźć nie mogę, rownież szukając na innych forach o E2 itp. Dodatkowo pytanka: 1) czy gdzieś można ustawić klawisze tak, aby przy przeglądaniu EPG można było skakać np: niebieskim dzień do przodu (+24h) , żółtym dzień wstecz (-24h) tak, jak to jest podobnie w oryginalnym sofcie n-ki? 2) jak zatrzymać zaplanowane nagranie? Ustawiam je w epg, potem się nagrywa, a chcę je w trakcie przerwać - próbowałem przycisk stop, ale nie dziala, przycisk rec (lub czerwony) nie zawsze pokazuje mi możliwość zatrzymania nagrywania, a nawet jak pokaże i przycisnę, to nie zawsze zatrzymuje i nagrywanie dalej idzie. Jest jakiś konkretny przycisk do tego na pilocie? Edycja wywołana brakiem polskich znaków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Guziki na pilocie możesz edytować w menu w opcjach pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekk Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Aby zatrzymać nagrywanie, wcześniej zapisane w "timerach" musisz je usunąć z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bipbop Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Guziki na pilocie możesz edytować w menu w opcjach pilota. No niby można, ale nie wszystkie. Poza tym często guziki zmieniają swoje funkcje w trakcie korzystania z różnych opcji nboxa- np: w epg kolorowe guziki mają inne fukncje, tak samo przy przeglądaniu nagrań. Czyli nie ma takiej instrukcji? Edycja dotyczyła braku polskich znaków diakrytycznych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Czyli nie ma takiej instrukcji ? Instrukcji faktycznie nie widziałem, ale pogrzebać musisz w plikach keymap.xml. Główny jest w /usr/local/share/enigma2 (chyba nie pomyliłem ścieżki, piszę z głowy). Dodatkowe czasami są razem z pluginami w ich folderach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi