tomciu Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Zgemma H5.2S+ to kolejny tuner z rodziny H5. Wyróżnia się posiadaniem dwóch głowic sat i jednej dvb-c/t2. Pozostałe podzespoły są takie same jak w reszcie rodziny czyli: http://zgemma.org/zgemma-h52s-plus.html Jako, że w dziale Pobierz nie widzę oficjalnej informacji o wsparciu tego tunera, informuję więc, że praktycznie wszystko działa. Przez weekend przetestowałem: - odbiór z satelity (oscam, karta nc+) - OK, - odbiór dvb-c (kablówka) - OK. Tutaj przeskanowałem sieć według parametrów podanych na stronie Toya dla ich modułu CI+. Uwaga: Ten tuner nie posiada wejścia na moduł, a Toya paruje karty z modułem i tunerami. Stwierdziłem jedynie fakt poprawnego przeskanowania i zapisania znalezionych kanałów, oraz odbiór niekodowanych Toya i chyba Toya Info (nie pamiętam dokładnie nazwy), - odbiór dvb-t (naziemna) - OK, - timery i nagrywanie na zamontowany udział sieciowy - OK, - odtwarzanie nagrań - OK, - odtwarzanie h265 mkv (Full HD) - OK, ale potrzebny jest dostęp do GOS Premium i pakiet enigma2-plugin-mediaservice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts