w.klik.d@gmail.com Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Pisze tego mała nie z wyrzutami lecz w celu przekazania informacji i prośby o pomoc. Problem wystąpił w trakcie aktualizacji poprzedniej wersji z menu tunera. Po aktualizacji następował ciągły restart po wyświetleniu na wyświetlaczu error 0. Zainstalowałem wiec wersje z usb. Instalacja przebiegła bezproblemowo. W trakcie konfiguracji tunera zawsze następuje zawieszenie przy wyborze trybu-zaawansowany i próbie zmiany LOF na UNICABLE na którymkolwiek tunerze. Wówczas jedyny sposób to power off. Próba zaciągnięcia ustawień z backupu poprzedniego systemu daje również error 0 i restartowanie w kółko. Podejrzewam że problem jest gdzieś w sterowniku. Tylko ze do tej pory wszystko działało. Proszę pomoc. Może da się jakoś rozwiązać ten problem z palca (modyfikacja ustawień w nims.0 i nims.1 w etc/enigma2/setngs jest całkowicie ignorowane przy starcie systemu) P.S. Po stworzenie backupu wersji po konfiguratorze i próbie przywrócenia występuje error na wyświetlaczu (ale bez numerka) i zawieszenie tunera. Po restarcie powrót do konfiguratora. Zauważyłem też ze przy pierwszym uruchomieniu nie mogę wykonać sysupdate (error) i potem każdy opkg.... (error). Dopiero po restarcie tunera da się uruchomić sysupdate ale bez reszty. Dopiero kolejne wywołanie sysupdate i uzyskaniu komunikacie że jrst aktualny da się wykonać kolejny krok. Dzięki za poświęcony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Tego czasu nie bardzo da się poświęcić więcej niż na przeczytanie... Jakieś logi? Najlepiej z E2? Logi z procesu aktualizacji. Jaki tuner ... nie napisałeś. Zgaduję z tytułu, że nbox. Jak chcesz zmieniać coś w pliku settings, to najpierw wyłącz E2 (/etc/init.d/gui stop). Jesteś pewny, że sprzęt jest sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi