Guest prwerti Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Witam. Może tu na forum ktoś podpowie. Męczę się z konfiguracją dysku i za chiny mi nie wychodzi. Mam dysk przenośny 1TB z filmami podpięty po router Huawei B593-u12 i chcem połączyć go z dwoma tunerami (ADB2850ST, SagemCom UHD-88) próbowałem różnych konfiguracji i tunery nie wykrywają dysku. Może mógłby ktoś pomóc skonfigurować mi plik automounts.xml dla OpenPLi Freebox. <?xml version="1.0" ?> <mountmanager> <cifs> <mount> <active>True</active> <hdd_replacement>True</hdd_replacement> <ip>192.168.1.1</ip> <sharename>Filmy</sharename> <sharedir>ftp://192.168.1.1/</sharedir> ? <options>rw</options> <buftype>MAX</buftype> <username>xxx</username> <password>yyy</password> </mount> </cifs> </mountmanager> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Na tej wersji softu się nie znam, ale zamiast tego: <sharedir>ftp://192.168.1.1/</sharedir> powinno byc raczej coś w stylu <sharedir>\\192.168.1.1\dysk</sharedir> czy też po prostu <sharedir>dysk</sharedir>, bo widzę, że adres jest w innej linii. A na routerze powinien on być udostępniony właśnie jako zasób o nazwie dysk używając CIFS/SMB, jeżeli to możliwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts