Gość prwerti Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witam. Może tu na forum ktoś podpowie. Męczę się z konfiguracją dysku i za chiny mi nie wychodzi. Mam dysk przenośny 1TB z filmami podpięty po router Huawei B593-u12 i chcem połączyć go z dwoma tunerami (ADB2850ST, SagemCom UHD-88) próbowałem różnych konfiguracji i tunery nie wykrywają dysku. Może mógłby ktoś pomóc skonfigurować mi plik automounts.xml dla OpenPLi Freebox. <?xml version="1.0" ?> <mountmanager> <cifs> <mount> <active>True</active> <hdd_replacement>True</hdd_replacement> <ip>192.168.1.1</ip> <sharename>Filmy</sharename> <sharedir>ftp://192.168.1.1/</sharedir> ? <options>rw</options> <buftype>MAX</buftype> <username>xxx</username> <password>yyy</password> </mount> </cifs> </mountmanager> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Na tej wersji softu się nie znam, ale zamiast tego: <sharedir>ftp://192.168.1.1/</sharedir> powinno byc raczej coś w stylu <sharedir>\\192.168.1.1\dysk</sharedir> czy też po prostu <sharedir>dysk</sharedir>, bo widzę, że adres jest w innej linii. A na routerze powinien on być udostępniony właśnie jako zasób o nazwie dysk używając CIFS/SMB, jeżeli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi