embas Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Doinstalowałem pakiet MiniDLNA 1.1.5-2, aby móc odtwarzać nagrane przez nBOX materiały na innym telewizorze. Po zainstalowaniu i uruchomieniu serwera MiniDLNA następuje proces indeksacji nagrań (plik files.db). Po jego zakończeniu wszystko działa jak należy - na podłączonych do sieci odbiornikach można oglądać nagrane na nBOX-ie materiały. Niestety, nowe nagrania (zapisane na dysk po pierwszej indeksacji) nie są widoczne (nie są indeksowane). Problem rozwiązuje ponowna indeksacja. W tym celu zatrzymuję serwer, usuwam plik files.db a następnie uruchamiam serwer ponownie - następuje ponowna indeksacja materiałów łącznie z ostatnio nagranymi. Przejrzałem plik logi serwera MiniDLNA - pojawia się informacja: [2017/08/15 21:41:00] inotify.c:658: error: inotify_init() failed! [2017/08/15 21:41:00] inotify.c:92: error: inotify_add_watch(/hdd/movie) [Function not implemented] O ile się nie mylę to właśnie brak zaimplementowanego w kernelu inotify, który jest wykorzystywany do monitorowania zdarzeń systemu plików powoduje taki stan rzeczy tzn. brak automatycznego indeksowania nowych nagrań. Czy można tę funkcję jakoś dodać do systemu, albo w jakiś inny sposób rozwiązać problem braku indeksacji nowych materiałów. Posiadam wgrany Kernel 2.6.32.61.0217.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Jak wiesz co zrobić z plikiem z linka, to spróbuj: http://misiak.mini.net.pl/~marcinkk/kernel/adb5800/uImage_inotify.zip U mnie wypisuje: [root@nbox ~]# zcat /proc/config.gz | grep INOTIFY CONFIG_INOTIFY=y CONFIG_INOTIFY_USER=y i [root@nbox ~]# uname -a Linux nbox 2.6.32.61_stm24_0217 #1 PREEMPT Tue Feb 14 15:09:43 CET 2017 sh4 GNU/Linux Ale niekoniecznie zadziała u Ciebie w ogóle, więc bez kopii zapasowej nie próbuj. BTW: Chciałem załączyć plik regulaminowo ... ale napisało, że za duży jest :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embas Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jak wiesz co zrobić z plikiem z linka, to..... A można jakąś małą podpowiedź? ;) Kopię systemu i ustawień zrobiłem i przegrzebałem forum w nadziei, że znajdę jakąś informację jak się do tego dorwać ale widocznie źle szukałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 A można jakąś małą podpowiedź? ;) A jak tuner nie wstanie to będzie na mnie... Plik o takiej nazwie jak w załączniku znajduje się normalnie w katalogu /boot (mimo rozszerzenia .gz nie trzeba go wypakowywać już), jeżeli system jest na pendrawjie, ... ale zanim podmienisz upewnij się, że numerek (2.6.32.61_stm24_0217) zwracany przez uname -a u Ciebie jest taki sam. Inaczej moduły się nie załadują. W razie czego paczkę z modułami też mogę udostępnić. Jeżeli system masz w NAND ... to też się da użyć tego pliku, ale nie podejmuję się napisać nawet słowa instrukcji. W poprzednim przypadku system się nie uruchomi i tyle, przy modyfikacji NAND ... możesz zrobić cegłę z tunera jak coś będzie nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi