pasi7 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Witam, otóż mam problem. Po wrzuceniu do Nand Graterli w BSKA. Na wyświetlaczu było wszystko pięknie i kolorowo. Najpierw wyświetlił się adres IP, co ułatwilo dalszą prace. Ale teraz stanąłem, na wyświetlaczu cały czas przemiennie wyświetla sie: -U S po paru sekundach -U C ,a następnie -U H i całkowity brak reakcji na pilota. Podejrzewam że to będzie coś z wyjściem sygnału Video do TV. Ponieważ TV dziwnie reaguje na zmiany na wyświetlaczu. Jak to naprawic lub jak na sztywno dodac po FTP wyjście Video na próbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Zgaduję: Scart/Composite/HDMI ... czyli powinno coś być na ekranie i powinno reagować na OK w odpowiednim momencie. Telewizor pod HDMI podłączony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasi7 Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Tak telewizor po HDMI podłączony. Ale brak reakcji na pilota i brak ''wstępnej konfiguracji'' Spróbuje po kablu EURO i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Przy starcie odbiornika pojawia się coś na ekranie? Powinno być logo powitalne na ekranie. A co do pilota. Rozumiem, że przez terminal możesz się dostać? Zatrzymaj obsługę pilota skryptem: /etc/init.d/gremotecontrol stop A potem odpal go ręcznie w konsoli: lircd /etc/lircd.conf evremote2 useLircdName W ten sposób odpalony evremote2 będzie wyświetlał na ekranie informacje o tym jaki guzik na pilocie naciśnięto. Sprawdzisz czy pilot działa. A żeby pominąć wstępną konfigurację ... nie testowane, ale powinno działać: Zatrzymaj enigmę: /etc/init.d/gui stop albo killall -9 enigma2 Podmień zawartość pliku /etc/enigma2/settings na ... wydaje mi się, że takie minimum powinno starczyć: config.misc.firstrun=false config.misc.initialchannelselection=false config.misc.useTransponderTime=false config.misc.languageselected=false config.misc.videowizardenabled=false config.osd.language=pl_PL config.av.videoport=HDMI Nawet tylko 2 linijki, 1 i 5, powinny wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasi7 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Próbowałem z innego usb, zmieniałem kabel HDMI i próbowałem po EURO. Doszedłem do wniosku ze przy zmianie rozdzielczości sypie się GUI. Objaw tylko z Nand po USB chodzi OK. Udało się. Na nowo Graterlia do Nand, potem sysupdate-niestety nie chodzi. Więc poszło po opkg update && opkg upgrade, doinstalowałem tylko Enigma, a reszta z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 To może po prostu najzwyczajniej w świecie masz uszkodzony NAND i stąd takie problemy? Coś się źle nagrało a potem "prawie działa" i się restartuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasi7 Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Możesz mieć racje. Bo mam na nim naprawde dziwne objawy. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi