Jump to content

BSLA z wyswietlaczem LFD

prychol

Recommended Posts

Witam

Posiadam nbox 5800 BSLA (recorder), ale z wyświetlaczem LFD  (LED).

Zaktualizowałem Graterlię do najnowszej wersji, tj. 2017.04.25, doinstalowałem plugin FrontPanel v 2.0

i na wyświetlaczu mam teraz 4 pionowe kreski zamiast zegara. FrontPanel wykrywa mi wyświetlacz jako VFD i pewnie stąd jest ten problem.

Przed aktualizacją miałem Graterlię z lutego 2017 i było wszystko OK.

Zależy mi na tym wyświetlaczu, gdyż lepiej widać na nim godzinę.

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi jak sobie z tym poradzić.

Mógłbym liczyć na pomoc?

Z góry dziękuję:))

Dziękuję za szybką odpowiedź:)

Zmieniłem tam wpis na taki:

led=on

vfd=off

zrestartowałem GUI i bez zmian. Zrobiłem restart odbiornika i teraz mam cały czas LOAD na wyświetlaczu:)

Będę musiał przeinstalować wszystko od nowa (już kolejny raz od dwóch dni:)) i będę próbował dalej:)

edit:

Ponownie zainstalowałem Graterlię i wszystko grało, ale gdy znów dokonałem zmiany w tym pliku i zrestartowałem odbiornik, ten już nie wstał, tzn. LOAD na wyświetlaczu i brak reakcji.

Plik edytowałem w notatniku po zalogowaniu się do dekodera przez WinSCP, może tu jest przyczyna ?

edit2:

No i sukces:))) Kolega @Tata61 dobrze podpowiedział, tylko ja edytowałem plik w wewnętrznym edytorze WinSCP a trzeba było to zrobić w Notepad++

(gdzieś, kiedyś na jakimś forum wyczytałem, że zwykły notatnik zmienia strukturę pliku i pewnie dlatego to ciągłe LOAD po restarcie :)))

Ogółem kilka straconych godzin, kupa nerwów, kilkanaście razy wgrywanie Graterlii, a wszystko przez notatnik:))))

Dziękuję jeszcze raz za pomoc:)))