jordi Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Chciałbym wrzucić u siebie na dekoderze własny wygaszacz ekranu, tak aby zastąpić standardowego pingwinka z openpli. Nie znalazłem na ten temat informacji na forum, więc zacząłem trochę grzebać w plikach. Używam obecnie skórki InfinityHD, ale tam nic konkretnego nie znalazłem. Podmieniłem jednak (póki co chwilowo) plik screensaverpicture.png znajdujący się w /usr/local/share/enigma2/skin_default/ i działa, ale mam w związku z tym 2 pytania. 1) W jakim pliku znajdę ustawienia odnośnie wymiarów wygaszacza? Chodzi o to, że gdy dam większy (szerszy) to jeden z boków jest ucięty. Domniemam, że gdzieś jest możliwość podania odpowiedniej wysokości i szerokości obrazka (w ostateczności, jeśli się nie da w łatwy sposób edytować to po prostu przytnę do odpowiednich wymiarów) 2) Czy można w jakiś sposób (ew. jak?) przypisać alternatywną nazwę dla pliku screensaverpicture.png aby nie wywalało go po każdej aktualizacji skórki default ? Coś jak ma miejsce z logo_.mvi w boot lub folderem ze spinnerem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts