Gość fryta008 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam wszystkich fascynatów. Mam małe pytanie uruchomiłem w domu server SAT>IP. Rozwiązanie pięknie działa na TVHeadend. Udostępniam 4 tunery na 2x weteku play. Posiadam jeszcze Czarnego nboxa w sypialni, jako że nie chce mi się zmieniać konwertera na octo, ponieważ ten który posiadam ma ciekawą funkcję - możliwość podłączenia do konwertera anteny naziemnej i pasywnie miksuje mi naziemną z sat. Pomyślałem że będę sobie do sypialni wysłał sygnał SAT po LAN używając protokołu SAT>IP (http://www.satip.info/) Znalazłem na sieci wpisy mówiące o tym że działa to z dodatkiem enigma2-plugin-extensions-remotestreamconvert. Niestety kochana Graterlia nie ma takiego pluginu :(. Jest szansa na paczki do nboxa do tej funkcjonalności? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1980.30.html wystarczyło użyć opcji szukaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fryta008 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dziękuję za odpowiedź, niestety w wpisie który podałeś padło kilka rozwiązań :) i intersuje mnie opcja zapasowego tunera. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale to chyba nie jest sat>ip tylko stream. Czyli dekodowanie kanałów jest na dekoderze biorcy domniemam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Pytałeś o plugin .... a tam jest wersja testowa ktòra dzialałała na nbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fryta008 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Wiem, wiem. Byłem w trakcie szukania rozwiązania SAT>IP na enigmie. Jest sporo tego na VU+ ale na SH4 nic nie wiedziałem myślałem że ktoś już to robił na Nbox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Kiedy ostatnio odpalałem "zapasowy zdalny odbiornik", to wydaje mi się, że dekodowanie było na tunerze dawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fryta008 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Doszedłem do wniosku że jedna w sypialni postawie raspberry pi 3 z KODI i bede stream robil z serwera. A blaszaka sprzedam za drobne 100 kilka złotych. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seal Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Wiem że temat sprzed roku ale nie ma z niego żadnej konkluzji. Czy jest szansa na odpalenie dziś boksa tak aby enigma na nboxie czy esi używała sat>ip zamiast fizycznego dvb-s który jest na pokładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Do tego jest funkcja "zapasowy zdalny odbiornik" w menu. Tyle, że dekoduje "zdalny odbiornik". Poza tym działa poprawnie. Przynajmniej pomiędzy tunerami na E2 i zdaje się, że wymaga OpenWebifa na "zdalnym odbiorniku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seal Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ale mnie chodzi o obsługę po prostu protokołu SAT>IP takiego klasycznego - że serwerem jest minisatip na przykład - czy ta funkcja wspiera ten protokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Do tego jest funkcja "zapasowy zdalny odbiornik" w menu. Tyle, że dekoduje "zdalny odbiornik". Poza tym działa poprawnie. Przynajmniej pomiędzy tunerami na E2 i zdaje się, że wymaga OpenWebifa na "zdalnym odbiorniku". Sorki za pytanie ale nigdy z tego nie korzystałem. Jak działa zapasowy zdalny odbiornik ? Załóżmy że jest skonfigurowany w opcjach podstawowego odbiornika, widoczny w sieci i ma podłączony "zapasowy telewizor" Czy to wystarczy aby oglądac TV na zapasowym ? Czy zapasowy musi mieć podłączoną instalację anteny SAT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 U mnie "zapasowy" nie ma TV, ale za to ma dostęp do wolnego gniazdka SAT. Na tunerze, który z niego korzysta, kiedy głowica jest zajęta obsługą nagrywania, to sygnał idzie właśnie z zapasowego jako strumień po sieci. Funkcja zapasowego zdalnego odbiornika jest wewnętrzną sprawą enigmy. Z tego co zrozumiałem w źródłach, to do zdalnego odbiornika generowane jest żądanie wysłania strumienia, które jest rozumiane przez OpenWebif. Czyli, żeby coś współpracowało, to musi takie zapytanie rozumieć i odpowiedzieć zgodnie z oczekiwaniami. W konfiguracji podaje się tylko IP a reszta linka generowane jest przez enigmę podczas chęci skorzystania z zapasowego odbiornika na podstawie aktualnie włączonego kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi